неделя, 21 ноември 2010 г.

Най-важното за декоративните зайчета





Декоративното зайче е симпатичен домашен любимец, който създава повече радост отколкото грижи. Мини-зайчето, още наричано зайче-джудже или домашно зайче става все по-популярен домашен любимец в България и може да се намери в много от зоомагазините в страната, на цени от порядъка на 30-40лв. То живее между 5 и 15 години, като най-често достига възраст под 10 години.
Не изисква прекалени грижи. Достатъчно е да му обръщате внимание сутрин и вечер. Не вдига шум като кучетата и котките, поради което е подходящ домашен любимец и за апартамент. Обича хората, да тича и си играе около вас, въпреки че противно на желанията ви може да не се чувства най-добре да го държите в ръце. За съжаление съжителството на зайчето с малки деца често завършва със сериозни проблеми за зайчето, тъй като децата не са достатъчно внимателни към него.
Може да живее и само, въпреки че с още едно и дори две зайчета би се чувствало по-добре. Може да съжителства и с животни от вида на хамстерите, но по-едри животни като кучета и котки, дори и да не го нападат, може да му причинят силен стрес от уплаха.

2 коментара:

  1. Моето зайче е порода лъвска глава и е женско.Интересувам се за размножаването:
    каква е възрастта при която може да се осъществи,колко време продължава бременността,има ли значение от възрастта на мъжкият заек,кои са определените месеци за размножаване(ако има такива)?
    Ако имате информация за това запитване,моля напишете я в сайта Facebook-профил Кристин Венкова!
    Благодаря за съдействието.:)

    ОтговорИзтриване
  2. ааа хамстери едва ли, по-скоро с морско свинче?

    ОтговорИзтриване