неделя, 21 ноември 2010 г.

Играчки за зайчета

           
Играчките за зайчетата са доста непридирчиви, но е желателно да ги осигурите, иначе зайчето може да си направи играчки от килима ви, обувките, цветята в къщата и т.н. Зайчетата обичат да дъвчат, да ровят и да се катерят. Ето някои идеи за това какви могат да бъдат играчките:
*Картонени кутии - добре е да пробиете два входа, примерно кръгли дупки на 10см от земята, и да постелете кутията с разкъсани вестници, сено и слама.
*Списания, телефонни указатели и подобни, които то обича да къса.
*Играчки за котки които може да се подмятат. Топки които може да се търкалят и дори имат звънчета в тях са много забавни. Малки меки топки може да се връзват на тавана на клетката за да се удрят и подмятат.
*Картоните, останали от тоалетна хартия - може да се пълнят и с трева за по-забавно.
*Меки играчки, които може да се дъвчат, но не бива да се ядат.
*Пластмасови играчки за деца или парчета от тях
*Поставки, върху които зайчето да скача - то обича да гледа от високо.
*Кърпа за ръце, различни кожички и подобни - проверете обаче дали зайчето дори и да ги гризе, не ги яде
*Пръчки, клонки и клечки. Особено добре е да му се дават пръчки от ябълка, сушени поне три месеца, които то гризе. Внимавайте обаче - клонките от череша, праскова и слива се считат отровни за него.
Интересно е да се знае, че с всяко от очите си то вижда на до 190 градуса, което означава че може да вижда много добре напред, нагоре, настрани и назад и да реагира на закачки от всички тези посоки.

21 коментара:

  1. зай4ето ми постоянно яде килима... даже се притеснявам 4е нещо може да му стане... искам да ви питам има ли някакъв на4ин да се отучи от яденето на килим...в клетката си има едно дърво което да си гризе и въпреки това продължава с лошия си навик

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Budi spokoina-nqma da my stane ni6to it tova 4e grize kilima(moqt vse edno ne pravi i po -lo6i ne6ta)-otnosno tova my dai ne6to drugo za grizene ve4e nqma da go pravi

      Изтриване
  2. И моето зайче е голям пакостник яде всичко каквото намери чанти , обувки , цветя , кабели и много други бях чела , че единствения начин за да го накараш да спре е когато направи пакост да го прибираш в клетката му за няколко часа за "наказание" не се отказвай ако първите дни няма резултат :))) Със този метод моето зайче спря да яде цветята.
    Успех :))))

    ОтговорИзтриване
  3. нищо не помога, и аз така го прибирах уж за наказание...нооо той просто е пристрастен към килима...и си хрупа килима,...

    ОтговорИзтриване
  4. Ами зайчето ти има ли минерално камъче в клетката му по принцип винаги трябва да гризат нещо...

    ОтговорИзтриване
  5. аа зайчетата ви яли ли са си лайната

    ОтговорИзтриване
  6. Да моето постоянно го прасви, но ветеринаря каза че до известна степен е полезно и аз не знам как.

    ОтговорИзтриване
  7. здравейте :) аа да попитам урината случвало ли се е да бъде различен цвят смисъл понякога по тъмна по светла аз си мисля ,че в зависимост какво яде,но да попитам ако случайно знаете :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ами да, до колкото знам цвета на урината зависи от храната (плодовете и зеленчуците) които даваш на твоя дългоух любимец.Спокойно не се притеснявай :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря за всичката информация, която ми предоставихте!Реших да пробвам за един ден заека ми да преспи в стаята ми.Обезопасих всичко с което то може да се нарани или подобни опасни неща.Сложих му и играчки.Смятам да му постеля и някои парцали като за легло, а и ще му оставя клетката отворена в случай че му се ходи до тоалетната.Обаче имам в стаята си фикуси на брой два и той ги гризе.Притеснявам се!Майка ми не позволи да ги сложим на другата тераса и сега какво да правя не знам!Надявам се да не яде.Но благодаря за всичко!Ако имам проблем ще ви питам за нещо!

    ОтговорИзтриване
  10. нормално ли е зайчето ми да си мокри моцунката в жегите? и като бяхме на риба на връщане кихше и имаше нещо като сополи но на другия ден нямаше.дали е някъква алергия или е от миризмата

    ОтговорИзтриване
  11. Според мен не трябва да се притесняваш след като се е случило само веднъж. По принцип това може да е признак за инфекция, нослето му не трябва да му е много влажно, но не и прекалено сухо. Ако е жизнен и хапва, значи всичко е наред.

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте на всички!Подариха ми зайче,като всички животни и той е страхотен сладур!Но имаме проблем с тоалетната-ходи там,където реши.Няма определено място.Някой може ли да ми даде съвет как да го науча да ходи на определено място?Предварително Ви благодаря!

    ОтговорИзтриване
  13. Zdraweite! Moje li malko pomosht imam zaiche na 5 meseca poroda Lop ili kakto sa po izwestni klepouhite ne mi e pyrwoto zaiche no e pyrwoto s koeto sreshtam tozi problem.. kakto wseichki zaicheta i to obicha da grizwa wsichko koeto mu e interesno weche sasipa kilima! Kato zagrijen sobstwenik se opitah da mu osigoria dostatychno zabawni igrachki (skachasti topcheta, topki za kotki s zwancheta w tiah, kartoneni kutii na koito da se kateri i dr.) no to ne proewiawa absoliutno nikakyw interes kym tiah ako moje niakoi da pomogne shte sym mu blagodarna ;)

    ОтговорИзтриване
  14. zdr imam zaiche ot 2 dni nqmam si napredstava kak se gledat no smqtam che pokrai vas nauchih mnogo neshta,sashto imam problem s toaletnata kak da go naucha da hodi samo na edno i sashto mqsto.

    ОтговорИзтриване
  15. 1.Имам зайче,което бе взето преди 2 дни ... в клетката е много спокойно а когато го пуснем извън клетката защочва да бяга и е много уплашен ( четохме че вссеки ден ссе пуска из стаите ),но в клетката му е приятно и не го е страх?
    2. Зайчето ми непрекъснато яде и много лудее ... започне да спи...наспи се започва около 1 -2 часа да яде и започва да бяга и всеки ъгъл го изминава .. тича като .... :D

    ОтговорИзтриване
  16. Моето зайче гризе кабелите,тапетите и килимите тича из стаите на няколко пъти разнася домашните чехли на различни места из къщата .....обича да гледа тв. и непрестанно се тъпче....имам проблем с прибирането му.....големи мъки.....Много е диво взех си го преди седмица от зоо магазина , защото изглеждаше много сладко и мило а сега подивя не знам как да го накарам да спре да прави бели.....Малко съм го разглезила купих му всички играчки които имаше в магазините най-голямата поилка,клетка на два етажа и къщичка .....тези екстри харесват ли му ..... много искам да му е комфортно храня го с два вида храна има минерално и витаминно блокче но не ги поглежда....седят небутнати има и крекери но не ги яде набляга на люцерна и гранули ...не ползва играчките но за сметка на това прави пакости в къщи....на скоро акото му стана по меко дали е болно или трябва да намаля храната .....храня го 3 пъти дневно за първи път гледам зайче и искам да му е добре ....нуждае ли се от още нещо за купуване .....Моята приятелка има два заека ангорски. С нея си ходим на гости моето зайче да общува и с други зайчета като е с други зайчета се държи много добре да му взема ли приятелче....за да миряса или не знам

    ОтговорИзтриване
  17. trqbva li da reduvam hranata ot magazina s nqkakva druga ... zashtoto v neq ima mnogo neshta i mislq che tova mu e dostatuchno .. nikoga dosega ne sum gledala kakvoto i da e jivotno

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Добре е да има винаги на разположние сено в клетката... особено ако е по-голямо трбва да яде повече сено и по-малко суха храна иначе има голяма опастност да надебелее:)

      Изтриване
  18. Здравейте , моето зайче ака малки , ситни, меки лайна . Това проблем ли е ?

    ОтговорИзтриване